Minulta löytyy jo Y-tunnus, voinko silti käyttää palvelua?

Minulla on tällä hetkellä Y-tunnus

Voit liittyä asiakkaaksi myös silloin, jos sinulla on jo yksityisen elinkeinonharjoittajan Y-tunnus olemassa. Rekisteröidyt silloin palveluumme sivustomme kautta ja valitset rekisteröityessä "minulla on jo Y-tunnus". Noudata ohjeita, jonka jälkeen pääset jatkamaan. Vanha Y-tunnuksesi tulee automaattisesti uudestaan käyttöön ja se haetaan verohallinnon rekistereihin.

Minulla on ollut Y-tunnus, mutta se on lopetettu

Voit tässä tapauksessa liittyä palveluumme uutena yrittäjänä, sillä Y-tunnuksesi ei ole enää aktiivinen. Aikaisemmin lopetettujen Y-tunnuksen rekisteröinneissä kestää noin 6 viikkoa, joka on Verohallinnon käsittelyaika. Siksi YTJ:ssä Y-tunnuksesi tiedoissa voi olla jonkin aikaa merkintä yritystoiminnan päättymisestä. Ennakkoperintä- ja alv -rekisterimerkinnät ja tieto yritystoiminnan alkamisesta päivittyy kuitenkin takautuvasti sille päivälle, jolloin olet rekisteröitynyt palveluumme.

HUOM! OP Kevytyrittäjässä on käytössä yhdenkertainen kirjanpito, eli palvelumme ei tee Y-tunnukselle tulosta tai tasetta. Palvelussamme asiakkaalle täytetään elinkeinonharjoittajan veroilmoitus.

Tämä tulee ottaa huomioon, sillä jos sinulla on tällä hetkellä taseessa merkittynä omistuksia tai tase on liiketoimintasi kannalta välttämätön, niin palveluumme ei voi valitettavasti liittyä.

Lue lisää