Opiskelijalle

Näiltä sivuilta löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kevytyrittäjyydestä opintojen ohella. Ota ohjat omasta urapolustasi!

Opiskelijana sinulle voi tulla vastaan mahdollisuus työllistää itsesi yrittäjänä ja kerryttää työkokemusta jo opintojen ohessa. Opiskelun ja yrittäjyyden yhdistäminen voi mietityttää. Millaisia asioita asioita kevytyrittäjyyteen liitty ja mitkä asiat ovat vastuullasi? Olemme koonneet tälle sivulle parhaimmat neuvot yrittäjyyden aloittamiseen opiskelijalle.

Opiskelija-yrittäjäkokemuksia

21.11.2022

Olemme koonneet tälle sivulle opiskelun ja kevytyrittäjyyden yhdistäneiden tarinoita yrittämisen aloittamisesta ja uran kulusta. Löydä vinkkejä yrittämiseen.

Kevytyrittäjäksi opiskelun ohella

11.7.2020

Lisätienestit ja työkokemuksen kerryttäminen ovat monelle opiskelijalle kevytyrittäjyyteen houkuttelevia tekijöitä. Kevytyrittäjäpalveluilla on kuitenkin eroja, joista kannattaa olla perillä.

Yrittäjyys ja opiskelijan tuet

5.8.2019

Yrittäjä voi saada opiskelijalle tavanomaisia etuuksia Kelalta, kuten asumistukea ja opintotukea. Kevytyrittäjänä tienaamasi ansiot ovat veronalaista ansiotuloa, jotka vaikuttavat muun muassa tukiin pääsääntöisesti samalla tavalla kuin palkkatyö.

Verotus kevytyrittäjänä opiskelijalle

17.4.2019

Kun toimit OP Kevytyrittäjänä, me huolehdimme puolestasi liiketoimintaasi liittyvästä verotuksesta. Tässä luvussa kerromme, miten teemme sen ja avaamme muita oleellisia asioita, joita sinun kannattaa huomioida ollessasi sekä opiskelija että kevytyrittäjä.

Vakuutukset kevytyrittäjyyden turvaksi opiskelijalle

17.4.2019

Aloittelevana yrittäjänä yrityksesi vakuuttaminen saattaa herättää runsaasti kysymyksiä, joihin kaipaat vastauksia. Tässä osiossa kerromme, mitä sinun tulee tietää yrittäjän vakuutuksista.

Kirjanpito kevytyrittäjänä opiskelijalle

17.4.2019

Kun toimit OP Kevytyrittäjänä, me huolehdimme puolestasi kirjanpidon ja pakolliset paperihommat. Vastuullesi jää menojen ja tulojen lisääminen palveluun.