Ohjeet Suomi.fi -valtuutuksen tekemiseen

Suomi.fi-palvelun avulla yrittäjä voi antaa toiselle yritykselle oikeuden asioida yrittäjän puolesta OmaVero-palvelussa. OP Kevytyrittäjä -palvelu käyttää OmaVeroa Y-tunnuksen veroasioiden hoitamiseen, siksi tarvitsemme palvelun käyttäjiltä Suomi.fi-valtuudet.

Valtakirjan allekirjoittamisen jälkeen, käy antamassa valtuudet alla olevien ohjeiden mukaisesti. Jos lopetat OP Kevytyrittäjä -palvelun käytön, voit päättää valtuutuksen.

Näin annat OP Kevytyrittäjä -palvelulle asiointivaltuudet veroasioiden hoitoon Suomi.fi-palvelussa

Valtuutus annetaan yrityksesi puolesta Pivo Wallet Oy:lle. Pivo Wallet Oy on osa OP Ryhmää. Valtuuksien myöntäminen vie sinulta muutaman minuutin. Tarvitset tätä varten verkkopankkitunnuksesi joilla voit tunnistautua palveluun. Avaa ensin Suomi.fi etusivu ja seuraa alla olevia ohjeita. Ohjeita tulee seurata täsmällisesti. Vain oikein Y-tunnuksen puolesta annetut valtuudet mahdollistavat palvelun käytön.

Avaa Suomi.fi

1. Klikkaa sivulta "Tunnistaudu" -nappia.

2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi

3. Valitse "Asioi yrityksen puolesta"

Tämä on tärkeä valinta, jotta annat valtuudet nimenomaan yrityksesi asioinnin puolesta.

4. Valitse oma Y-tunnuksesi listassa ja klikkaa "Valitse ja siirry asiointipalveluun"

5. Vahvistuksen jälkeen klikkaa sivun oikealta reunalta löytyvästä "Anna valtuus" -napista

6. Valitse valtuuden tyypiksi "Asiointivaltuus"

Valinnan jälkeen jatka eteenpäin klikkaamalla "Seuraava".

7. Lisää valtuuden osapuolet

Klikkaa "Lisää yritys" -nappia, jonka jälkeen kirjoita aukeavaan hakukenttään yrityksen nimeksi "Pivo Wallet Oy" ja valitse kyseinen yritys listasta.

Huom! Jos hakukentän avulla ei löydy oikeaa yritystä, tarkista että valtuutuksen osapuolen nimi on kirjoitettu oikein. Voit hakea yrityksen myös Y-tunnuksen perusteella kirjoittamalla hakukenttään Pivo Wallet Oy:n Y-tunnus: 2241007-8.

Jatka eteenpäin painamalla "Seuraava".

8. Valitse valtuutusasioista "Veroasioiden hoito" ja klikkaa "Seuraava".

9. Valitse valtuuden voimassaoloaika ja klikkaa "Seuraava"

Sinun tulee huolehtia, että valtuus on voimassa niin kauan kun olet palvelun käyttäjä, jotta pystymme hoitamaan liiketoimintasi veroasioita kuten veroilmoituksia. Voit myöhemmin tarvittaessa palata Suomi.fi-palveluun muokkaamaan tai poistamaan antamaasi valtuutta.

  • Alkupäivämääräksi on esiasetettu tänään, älä muuta alkupäivämäärää.
  • Suosittelemme asettamaan loppupäivämäärän viiden vuoden päähän.

10. Vahvista valtuutus

Tarkista että antamasi tiedot ovat oikein. "Valtuuttaja" -kohdassa tulee näkyä sinun Y-tunnuksesi, eikä henkilötunnuksesi. Jos kohdassa näkyy henkilötunnuksesi, et ole suorittanut kohtaa 4. -ohjeissa. Tässä tapauksessa aloita valtuutuksien antaminen alusta ohjeiden mukaisesti.

Jos tiedot ovat oikein, vahvista valtuutus "Vahvista" -napista.

Tämän jälkeen palaat "Valtuutus" -etusivulle ja saat ilmoituksen onnistuneesta valtuutuksesta. Antamasi valtuutus näkyy myös "Annetut valtuudet" -osiossa.

Voit nyt kirjautua ulos Suomi.fi -palvelusta oikeasta yläkulmasta löytyvästä napista.

Tein Suomi.fi valtuutuksen, mutta en pääse käyttäjätililleni. Missä vika?

Suomi.fi valtuutuksen rekisteröitymisessä on noin tunnin viive, jonka jälkeen OP Kevytyrittäjä -palvelu avautuu käyttöösi. Tässä yleisimmät ongelmatilanteet, jos Suomi.fi valtuutusta ei näy palvelussa.

  1. Valtuutettava yritys on kirjoitettu väärin, Piwo Wallet Oy tai muu muunnos yrityksen nimestä ei kelpaa, oikea valtuutettavan yrityksen nimi on "Pivo Wallet Oy".
  2. Valtuutus on annettu yksityishenkilönä. Tarkista, että olet antanut valtuutuksen asioimalla yrityksen puolesta.

Suomi.fi -valtuutuksen tarkistaminen

Voit tarkistaa Suomi.fi -palvelussa antamasi valtuudet seuraavalla tavalla:

  • Kirjaudu sisään Suomi.fi-palvelussa. Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset.
  • Kirjautumisen jälkeen klikkaa kohdasta "Annetut valtuudet"
  • Valtuuslistan yläpuolella on nappi, jossa lukee "asioi yrityksen puolesta", jonka valitsemisen jälkeen pääset vaihtamaan asiointiroolisi yritykseksi
  • Uudesta listasta näet kaikkien valtuutuksien tiedot klikkaamalla valtuutuksen saajan nimeä

Tarkista erityisesti oletko antanut valtuutuksen Y-tunnuksellasi. Valtuutusta annettaessa pitää siis valita "asioi yrityksen puolesta". Tämä on yleisin virhe jonka takia valtuutus ei mene läpi.

Miksi valtuudet tarvitaan?

Suomi.fi-valtuudet ovat välttämättömiä palvelu käytön kannalta, sillä ilman valtuuksia emme voi hoitaa Y-tunnuksen veroasioita puolestasi.

Mitä käy, jos en anna valtuuksia?

Palvelua ei saa käyttöön ennen valtuuksien antamista eikä palvelu voi tällöin tehdä Y-tunnuksesi veroilmoituksia puolestasi. Jos Suomi.fi-valtuudet päättyvät kesken palvelun käytön, palvelun käyttö estetään, kunnes annat valtuudet uudestaan.

En pääse tekemään valtuutusta Suomi.fi -sivulla, mitä teen?

Verkkopankkitunnukset

Sinulla tulee olla voimassaolevat verkkopankkitunnukset, jotta voit tehdä valtuutuksen.

Jos et pääse kirjautumaan Suomi.fi -palveluun verkkopankkitunnuksillasi, niin syynä voi olla ettei sinulla ole asiointioikeuksia esim. edunvalvonnan takia. Pyydämme olemaan silloin yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kokeile toista selainta tai laitetta

Joillakin nettiselaimilla tai laitteilla valtuutuksen antaminen ei ole onnistunut. Jos et pääse etenemään valtuutuksen teossa Suomi.fi -sivulla, niin kokeile vaihtaa nettiselainta. Jos teet valtuutusta tietokoneella, niin koeta myös tehdä se puhelimella tai toisella tietokoneella.

Jos ongelma ei ratkea, ole yhteydessä Suomi.fi-asiakaspalveluun

Suomi.fi -sivustoon liittyvissä ongelmissa sinua auttaa Kansalaisneuvonta. Ole yhteydessä Kansalaisneuvontaan, niin saat apua kohtaamaasi ongelmaan:

palveluneuvoja@kansalaisneuvonta.fi
Puhelin: 0295 000
Ma-pe klo 8.00–21.00
La klo 9.00–15.00

Palvelu on suljettu sunnuntaisin ja arkipyhinä.

Lue lisää