Miten teen valtuutuksen Suomi.fi-palvelussa?

OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) -palvelun käyttö edellyttää asiointivaltuutta veroasioiden hoitoon. Anna tai tarkista valtuuksien voimassaolo näiden ohjeiden avulla.

Suomi.fi-palvelun avulla yrittäjä voi antaa toiselle yritykselle oikeuden asioida yrittäjän puolesta OmaVero-palvelussa. OP Kevytyrittäjä -palvelu käyttää OmaVeroa Y-tunnuksen veroasioiden hoitamiseen, siksi tarvitsemme palvelun käyttäjiltä Suomi.fi-valtuudet.

Jos lopetat OP Kevytyrittäjä -palvelun käytön, voit päättää valtuutuksen vasta, kun olemme tehneet mahdolliset veroilmoitukset puolestasi.

Näin annat meille asiointivaltuudet veroasioiden hoitoon Suomi.fi-palvelussa

Seuraa ohjeita täsmällisesti. Voimme hoitaa veroasioitasi puolestasi vain, jos olet antanut valtuudet oikein.

Valtuuksien myöntäminen vie sinulta muutaman minuutin ja tarvitset valtuutukseen verkkopankkitunnuksesi tai mobiilivarmenteen, jolla tunnistaudut Suomi.fi-palveluun vahvasti.

SUOMI.FI VALTUUSOHJEET PÄHKINÄNKUORESSA

1. Tunnistaudu vahvasti Suomi.fi-palveluun.
    Voit tunnistautua kaikkien pankkien tunnuksilla.
  2. Valitse "Yrityksen valtuudet" ja valitse oma Y-tunnuksesi. Valitse seuraavaksi "Anna valtuuksia".
  3. Valitse valtuutustyypiksi "veroasioiden hoito" ja lisää valtuutetuksi Pivo Wallet Oy.
    Pivo Wallet Oy tarjoaa OP Kevytyrittäjä -palvelun ja on osa OP Ryhmää.
  4. Valitse valtuuden voimassaoloaika ja vahvista valtuutus.
    Suosittelemme kymmenen vuoden valtuutusaikaa, jotta valtuus ei katkea kesken kaiken. Valtuutuksen voi aina päättää, jos irtisanoudut palvelustamme.

Valtuusohjeet kohta kohdalta

Asiointivaltuus veroasioiden annetaan Suomi.fi-palvelussa tunnistautumalla vahvasti. Aloita siirtymällä osoitteeseen suomi.fi/valtuudet alla olevan painikkeen kautta.

Avaa Suomi.fi etusivu

Linkki avautuu uudelle välilehdelle. Palaa näihin ohjeisiin, kun olet avannut linkin.

Mene osoitteeseen Suomi.fi/valtuudet ja siirry tunnistautumaan. Valitse tunnistautumistapa. Voit tunnistautua kaikkien pankkien tunnuksilla. Valitse yrityksen valtuudet. Valitse oma Y-tunnuksesi ja siirry asiointipalveluun. Valitse Anna valtuuksia. Valitse seuraavaksi asiointivaltuus ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Paina Lisää yritys, valitse Suomalainen yritystunnus -kohtaa ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Hae nimellä Pivo Wallet Oy tai Y-tunnuksella 2241007-8 ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Hae valtuuksista Veroasioiden hoito -valtuutusta ja valitse se. Valitse voimassaoloaika, suosittelemme kymmentä vuotta, jotta valtuutus ei lopu kesken. Vahvista valtuutus painamalla Vahvista-painiketta. Valtuutus on nyt annettu. Saat vahvistuksen sähköpostiisi OP Kevytyrittäjä -paivelusta, kun valtuutus on onnistuneesti annettu.

Mene osoitteeseen Suomi.fi/valtuudet ja siirry tunnistautumaan. Valitse tunnistautumistapa. Voit tunnistautua kaikkien pankkien tunnuksilla. Valitse yrityksen valtuudet. Valitse oma Y-tunnuksesi ja siirry asiointipalveluun. Valitse Anna valtuuksia. Valitse seuraavaksi asiointivaltuus ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Paina Lisää yritys, valitse Suomalainen yritystunnus -kohtaa ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Hae nimellä Pivo Wallet Oy tai Y-tunnuksella 2241007-8 ja siirry seuraava-painikkeella eteenpäin. Hae valtuuksista Veroasioiden hoito -valtuutusta ja valitse se. Valitse voimassaoloaika, suosittelemme kymmentä vuotta, jotta valtuutus ei lopu kesken. Vahvista valtuutus painamalla Vahvista-painiketta. Valtuutus on nyt annettu. Saat vahvistuksen sähköpostiisi OP Kevytyrittäjä -paivelusta, kun valtuutus on onnistuneesti annettu.

Kuvakaappaukset Suomi.fi-palvelusta

Nämä kuvakaappaukset ovat osittain vanhentuneet, mutta voivat silti auttaa navigoimaan Suomi.fi-valtuutuksen antamisessa. Jos tarvitset apua suomi.fi-valtuutuksessa, ole yhteydessä chat-asiakaspalvelussa, niin autamme sinua valtuutuksen antamisessa.

1. Paina sivulla "Tunnistaudu" -nappia.

2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi

3. Valitse "Yrityksen valtuudet"

Tämä on tärkeä valinta, jotta annat valtuudet nimenomaan yrityksesi asioinnin puolesta.

4. Valitse oma Y-tunnuksesi listassa ja klikkaa "Vahvista ja jatka asiointipalveluun"

5. Vahvistuksen jälkeen klikkaa sivun oikealta reunalta löytyvästä "Anna valtuuksia" -napista

6. Valitse valtuuden tyypiksi "Asiointivaltuus"

Valinnan jälkeen jatka eteenpäin painamalla "Seuraava".

7. Lisää valtuuden osapuolet

• Paina "Lisää yritys" -nappia.
  • Sen jälkeen kirjoita aukeavaan hakukenttään yrityksen nimeksi Pivo Wallet Oy.
  • Valitse lopuksi Pivo Wallet Oy alla olevasta valikosta.

Huom! Jos hakukentän avulla ei löydy oikeaa yritystä, tarkista että yrityksen nimi on kirjoitettu oikein. Voit hakea yrityksen myös Y-tunnuksen perusteella kirjoittamalla hakukenttään Pivo Wallet Oy:n Y-tunnus: 2241007-8.

Jatka eteenpäin klikkaamalla "Seuraava"

8. Valitse valtuutusasioista "Veroasioiden hoito" ja klikkaa "Seuraava"

9. Valitse valtuuden voimassaoloaika ja klikkaa "Seuraava"

Huolehdi, että valtuus on voimassa niin kauan kuin olet OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttäjä. Valtuuden tulee olla voimassa, jotta voimme hoitaa yrityksesi veroasioita, kuten tehdä veroilmoituksen.

• Alkupäivämääräksi on esiasetettu tänään, älä muuta alkupäivämäärää.
  • Suosittelemme asettamaan loppupäivämäärän kymmenen vuoden päähän, jotta valtuutus ei pääty kesken kaiken.

10. Vahvista valtuutus

Tarkista että antamasi tiedot ovat oikein. "Valtuuttaja" -kohdassa tulee näkyä sinun Y-tunnuksesi, eikä henkilötunnuksesi. Jos kohdassa näkyy henkilötunnuksesi, et ole suorittanut kohtaa 4 ohjeissa. Tässä tapauksessa aloita valtuutuksien antaminen alusta ohjeiden mukaisesti.

Jos tiedot ovat oikein, vahvista valtuutus painamalla "Vahvista" -nappia.

Tämän jälkeen palaat "Valtuutus" -etusivulle ja saat ilmoituksen onnistuneesta valtuutuksesta. Antamasi valtuutus näkyy myös "Annetut valtuudet" -osiossa.

Voit nyt kirjautua ulos Suomi.fi-palvelusta oikeasta yläkulmasta löytyvästä napista.

Tein Suomi.fi valtuutuksen, mutta en pääse käyttäjätililleni. Missä vika?

Suomi.fi valtuutuksen rekisteröitymisessä on noin tunnin viive. Pääset käyttämään OP Kevytyrittäjä -palvelua noin tunnin kuluttua siitä, kun olet tehnyt valtuutuksen. Jos tarvitset palvelun käyttöön nopeammin, ole yhteydessä chat-asiakaspalveluumme.

Tässä yleisimmät syyt, jos Suomi.fi valtuutusta ei näy palvelussa:

1. Valtuutettava yritys on kirjoitettu väärin, Piwo Wallet Oy tai muu muunnos yrityksen nimestä ei kelpaa, oikea valtuutettavan yrityksen nimi on "Pivo Wallet Oy". Voit vaihtoehtoisesti hakea Pivo Wallet Oy:n Y-tunnuksella: 2241007-8.
  2. Valtuutus on annettu yksityishenkilönä. Tarkista, että olet antanut valtuutuksen asioimalla yrityksen puolesta ja valinnut oman Y-tunnuksesi.

Suomi.fi-valtuutuksen tarkistaminen

Voit tarkistaa Suomi.fi -palvelussa antamasi valtuudet seuraavalla tavalla:

• Kirjaudu sisään Suomi.fi-palvelussa. Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset.
  • Kirjautumisen jälkeen klikkaa kohdasta "Annetut valtuudet"
  • Valtuuslistan yläpuolella on nappi, jossa lukee "asioi yrityksen puolesta", jonka valitsemisen jälkeen pääset vaihtamaan asiointiroolisi yritykseksi
  • Uudesta listasta näet kaikkien valtuutuksien tiedot klikkaamalla valtuutuksen saajan nimeä

Miksi valtuudet tarvitaan?

Tarvitsemme valtuudet, jotta voimme hoitaa yrityksesi veroasioita puolestasi. Suomi.fi-valtuutus antaa meille mahdollisuuden tehdä elinkeinonharjoittajan veroilmoituksesi ja alv-ilmoituksesi.

En pääse tekemään valtuutusta Suomi.fi-sivulla, mitä teen?

Varmista, että sinulla on toimivat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne

Sinulla tulee olla voimassaolevat verkkopankkitunnukset, varmenne-kortti tai mobiilivarmenne, jotta voit tehdä valtuutuksen tunnistautuneena vahvasti.

Jos et pääse kirjautumaan Suomi.fi-palveluun verkkopankkitunnuksillasi, niin syynä voi olla ettei sinulla ole asiointioikeuksia esim. edunvalvonnan takia. Pyydämme olemaan silloin yhteydessä asiakaspalveluumme ja edunvalvojaasi valtuutuksen osalta.

Kokeile toista selainta tai laitetta

Joillakin nettiselaimilla tai laitteilla valtuutuksen antaminen ei ole onnistunut. Jos et pääse etenemään valtuutuksen teossa Suomi.fi-sivulla, niin kokeile vaihtaa nettiselainta. Jos teet valtuutusta tietokoneella, niin koeta myös tehdä se puhelimella tai toisella tietokoneella.

Jos ongelma ei ratkea, ole yhteydessä Suomi.fi-asiakaspalveluun

Suomi.fi-sivustoon liittyvissä ongelmissa sinua auttaa organisaatioiden asiakaspalvelu. Voit olla valtuusasioiden ongelmatilanteissa yhteydessä:

organisaatiopalvelut@dvv.fi
Puhelin: 0295 53 5115
Arkisin klo 9.00–15.00

Tietoa Suomi.fi-sivujen asiakaspalvelusta

Lue lisää