Voinko harjoittaa vuokraustoimintaa?

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

Kirjoittanut: OP Kevytyrittäjä -tiimi

Palvelun kautta voi palvelumyynnin lisäksi laskuttaa myös tavaroiden ja koneiden vuokraustoimintaa, kuten esimerkiksi paljuvuokrausta. Voit hankkia vuokraustoimintaan koneita tai kalustoa ja vähentää niiden kustannukset kirjanpidossa. Lähetä lasku suoraan palvelusta tai vastaanota vuokratulot muulla tavalla, kuten korttipäätteellä.

Voit lisätä vuokraustoimintaan hankitut tuotteet, koneet tai kalustot pitkäaikaisena hankintana tai tavallisena menona kirjanpitoon, jolloin ne vähentävät verotettavaa tulostasi.

Myös mahdolliset ylläpitokulut, kuten pienkoneiden polttoaineet tai paljukärryn puhdistusaineet ovat vähennyskelpoisia yritystoiminnan kuluja. Lisää ne Uusi meno -toiminnon avulla kirjanpitoon palvelussa.

VINKKI

OP Kevytyrittäjä -palvelu soveltuu hyvin esimerkiksi paljuvuokraustoimintaan. Voit hankkia yrityksellesi pitkäaikaisia hankintoja ja vuokrata niitä yksityis- tai yritysasiakkaille.

Esimerkkejä vuokraustoiminnasta OP Kevytyrittäjänä

Voit harjoittaa seuraavaa vuokraustoimintaa palvelussa, kuten:

  • Paljuvuokraustoimintaa
  • Pienkoneiden, kuten ruohonleikkurin vuokrausta
  • Peräkärryjen vuokrausta
  • Soittimien, kuten DJ-laitteiden vuokrausta
  • Kamerakaluston vuokrausta

Laskutus vuokratuloista

Voit lähettää palvelusta laskun tai vastaanottaa tuloja laskutuksen ohi, esimerkiksi käteisellä tai hankkimallasi korttipäätteellä. Palvelussa tapahtuvan laskutuksen ohi saaduista tuloista tulee tehdä Myynnin tilitys eli kierrättää saatu tulo palvelumme asiakasvaratilin kautta.

Koneet ja kalusto sekä niiden käyttö- ja huoltokulut ovat vähennyskelpoisia

Asiakkaille vuokraukseen tarkoitetut laitteet ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia yritystoiminnan kuluja. Voit lisätä kalliimmat hankinnat pitkäaikaisena käyttöomaisuutena kirjanpitoon tai suoraan edullisemmat hankinnat tavallisena menona palveluun.

Kirjanpitoon lisätyt vähennykset pienentävät verotettavaa tulosta, maksat veroja vain yrityksesi viivan alle jäävästä tuloksesta.

Koneiden ja kaluston hankinta rahoituksella

Yritystoiminnan rahoittamiseen tarkoitetun lainan tai muun luoton kustannukset eivät vielä ole vähennyskelpoisia palvelussa kirjanpitorajoituksista johtuen. Voit kuitenkin ottaa lainaa tai käyttää omaa luottoasi yritystoiminnan rahoittamiseen omalla kustannuksellasi.

Palvelun rajoitteet vuokraustoiminnassa

  • Palvelussa ei voi harjoittaa kiinteistöjen, kuten lomamökin vuokrausta.
  • Auton, pakettiauton tai veneiden vuokraustoiminta ei toistaiseksi ole mahdollista.
  • Vuokraustoimintaa voi tällä hetkellä tehdä ainoastaan kotimaassa, suomalaisille asiakkaille ja yrityksille.

Lue lisää