Ajan paljon yritystoimintaan liittyviä työmatkoja omalla autolla, voinko vähentää matkakulut?

Kirjoittanut: OP Kevytyrittäjä -tiimi

Kyllä. Jos lähdet autolla kotoa töihin muualle kuin varsinaiselle työpaikalle, kilometrit saa vähentää kotipihasta alkaen, mutta kodin ja vakituisen työpaikan välisistä matkoista ei saa vähennyksiä, vaan ne katsotaan yksityisajoiksi.

Kilometrivähennys kattaa kaikki ajoneuvon ylläpidosta koituvat kulut, joten polttoaineita, huoltoja tai vakuutusmaksuja ei voi erikseen vähentää palvelussamme.

Voit kirjata palvelussamme matkakuluja omalla autolla ajettujen kilometrien perusteella. Löydät käyttäjätilisi Uusi työajo -toiminnon, minkä avulla voit lisätä työajot ajopäiväkirjaan. Työajoon syötetään autosi mittarilukeman ennen ja jälkeen matkan, reitin ja sekä kuvauksen matkasta. Kirjaamasi matkat päivittyvät kirjanpitoon vähennyksiksi, kun ne vahvistetaan vuoden vaihteessa Vahvista työajot -toiminnolla. Vähennys pienentää Y-tunnuksesi vuosittaista tulosta.

Esimerkiksi: Jos toimipisteesi sijaitsee Vaasassa ja käyt Helsingissä myyntireissulla tai muuten töissä, voit kirjata työajon.

Jos matkustat ulkopaikkakunnalle tai ulkomaille, niin voit lisätä päivärahavähennyksen palvelussa Uusi päiväraha -toiminnon avulla. Lisätyt päivärahat vähentävät verotettavaa tulosta, eli saat verohyödyn näistä elinkeinonharjoittajan veroilmoituksella.

Ohjeet kilometrien lisäämisestä löydät Auton kilometrivähennys -artikkelistamme.

Lue lisää