Mikä on elinkeinonharjoittajan veroilmoitus (Lomake 5)?

Kirjoittanut: OP Kevytyrittäjä -tiimi

Palvelussamme jokaisen yrityksen tulot ja menot ilmoitetaan Verottajalle elinkeinonharjoittajan veroilmoituksella.

Teemme ilmoituksen puolestasi

OP Kevytyrittäjä -palvelu toimittaa elinkeinotoiminnan veroilmoituksen puolestasi verohallintoon, kun olet ollut rekisteröityneenä asiakkaaksi vähintään kalenterivuoden loppuun asti (31.12.). Ilmoitus toimitetaan palvelustamme automaattisesti Verohallintoon maaliskuun aikana. Eräpäivä ilmoituksen lähetykselle on 1.4.

Oletko myös ansiotyössä?

Palvelumme tekee veroilmoituksen ainoastaan yritystoiminnan osalta. Jos sinulla on yritystoimintasi lisäksi myös ansiotyötä ja siihen liittyviä ansiotulovähennyksiä, lisää ne esitäytetylle veroilmoitukselle. Lisätietoja ansiotulovähennyksistä löydät osoitteessa vero.fi

Yritystoiminnasta annetaan aina yksi ilmoitus koko kalenterivuodelta. Ilmoituksella ilmoitetaan kaikki yritystoiminnan tulot ja menot sekä matkakulut. Kun teet laskun tai lisäät vähennykset palvelussamme, niin kirjaamme ne aina myös elinkeinonharjoittajan veroilmoitukselle. Erillistä tilinpäätöstä ei verottajaa varten tarvitse tehdä. Toisin sanoen sinun ei tarvitse itse tehdä yritystoiminnastasi ilmoituksia Verohallintoon.

Mistä näen minulle tehdyn veroilmoituksen?

Kun ilmoitus on käsitelty Verohallinnossa, pääset katsomaan ilmoituksen tietoja OmaVero-palvelun kautta:

  1. Kirjaudu OmaVero-palveluun asioimaan yrityksen roolissa.

  2. Valitse etusivulta Henkilön tulovero → Kaikki verovuodet.

  3. Klikkaa "Näytä tiedot kaikista verovuosista" linkkiä.

  4. Valitse se verovuosi, jonka ilmoitusta haluat katsoa.

  5. Valitse Elinkeinonharjoittajan veroilmoitus – liikkeen- tai ammatinharjoittaja. Klikkaamalla "Katsele" tai "Avaa pdf-tiedostona", voit ladata pdf-tiedoston koneellesi.

Elinkeinonharjoittajan veroilmoituksen lopullinen tulos tulee verotuspäätöksellesi

Myöhemmin kevään/kesän aikana yrittäjät saavat verotuspäätöksen, joka sisältää kaikki mahdolliset tulot, kuten palkkatulot, yritystulot ja pääomatulot. Yritystoiminnan tulot ja vähennykset on summattu verotuspäätöksessä kohdassa Elinkeinotoiminnan tulos. Tässä näkyy vain lopullinen tulos. Tarkempi erittely, kuten tulot, menot ja vähennykset löytyvät Elinkeinonharjoittajan veroilmoitukselta.

Lue lisää