Voinko tehdä tuotemyyntiä?

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

Palvelun kautta voi palvelumyynnin lisäksi laskuttaa myös tuotemyyntiä eli jälleenmyydä tuotteita tai myydä itsevalmistettuja tuotteita asiakkaille pienimuotoisesti.

Voit lisätä hankitut jälleenmyytäväksi hankitut tuotteet tai niiden valmistukseen tarvittavat raaka-aineet menoksi palveluun, jolloin ne vähentävät verotettavaa tulostasi. Loppujen lopuksi maksat veroja vain katteen ja mahdollisen oman palvelumyynnin osalta.

VINKKI

Laskua luodessasi voit määrittää rivin tyypin tarvikkeiden tai palvelun edelleenmyynniksi ja valita ettei palvelu pidätä ennakkoveroa turhaan kyseiseltä laskuriviltä. Huomaa, että myös mahdollisesta katteesta ei pidätetä ennakkoveroa.

Huomioi kirjanpidon varastorajoitukset

Jälleenmyytäväksi tarkoitettujen tuotteiden on tarkoitus siirtyä asiakkaalle saman tilikauden eli kalenterivuoden aikana, sillä kirjanpitorajoituksien vuoksi varastoon ei voi jäädä myytäväksi tarkoitettuja tuotteita yli 1 000 € arvoista. Jos sinulla vuoden vaihtuessa jäämässä varastoosi yli 1 000 € arvoista jälleenmyytäväksi tarkoitettuja tuotteita, ole yhteydessä chat-asiakaspalveluumme, niin selvitämme tilanteen.

Tuote- ja materiaalikulut ovat vähennyskelpoisia

Asiakkaalle myydyt tuotteet ovat lähtökohtaisesti veronalaista myyntiä, mutta voit tehdä niiden hankintahinnasta vähennyksen käyttäjätililläsi lisäämällä kulut menoksi palveluun Uusi meno -toiminnolla.

Vähennys pienentää yrityksesi tulosta hankintahinnan verran ja sen alv-osuus pienentää myös myynnistäsi maksettavaa alvia. Saat siis mahdollisesti alv-palautuksia aikanaan alv-ilmoituksen yhteydessä.

Muut huomioitavat rajoitteet tuotemyynnissä

  • Tuotemyyntiä voi tällä hetkellä tehdä ainoastaan suomalaisille kuluttajille ja yrityksille.
  • Myytäväksi ei voi hankkia ajoneuvoja tai rakennuksia.

Lue lisää