Voinko tehdä tuotemyyntiä?

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

Palvelu on tarkoitettu ensi sijassa oman työn laskuttamiseen, mutta pienimuotoinen tuotteiden myynti tai valmistus on mahdollista. Voit myös tehdä tuote- ja materiaalihankinnoistasi menokirjauksia.

Tuote- ja materiaalikulut

Kun myyt asiakkaalle tuotteita, niihin sisältyy materiaaleja ja tuotteen hankintahinta. Nämä ovat myös veronalaista myyntiä, mutta voit tehdä niiden hankintahinnasta verovähennyksen käyttäjätililläsi. Vähennys pienentää yrityksen tulosta hankintahinnan verran. Se siis käytännössä poistaa veron lopullisesta kirjanpidostasi ja saat tilikauden jälkeen veronpalautuksia.

Käteismyynti

Jos teet käteismyyntiä, niin lisätietoa käteismaksuista löytyy artikkelista Voinko vastaanottaa käteis- tai korttimaksuja palvelussa?. Verkkokaupan kytkeminen palveluumme ei myöskään ole tällä hetkellä mahdollista.

Rajoitteet

  • Tuotemyyntiä voi tällä hetkellä tehdä ainoastaan suomalaisille asiakkaille ja yrityksille joilla on liiketoimintaa Suomessa.
  • Myytäväksi ei voi hankkia yli 3 vuoden taloudellisella käyttöiällä olevia tuotteita, kuten autoja, työkoneita tai rakennuksia. Näitä ei voi merkitä kirjanpitoosi, joten myynneistä ei ole myöskään mahdollista saada verovähennystä.

Lue lisää