Miten palvelu eroaa alkuperäisestä OP Kevytyrittäjyys palvelusta?

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä Y-tunnukseton käyttäjille.

OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) on palvelu, joka on ollut markkinoilla jo useamman vuoden ajan. Palvelun käyttäjille perustetaan oma Y-tunnus tai palvelussa käytetään jo olemassa olevaa Y-tunnusta, toisin sanoen OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksella) ovat toiminimiyrittäjiä. He tekevät laskuja oman Y-tunnuksensa avulla. He eivät myöskään saa tuloja palkan muodossa, vaan kaikki tulot verotetaan elinkeinotoiminnan kautta. OP Kevytyrittäjä -palvelun (Y-tunnuksellinen) käyttäjät voivat lisätä kirjanpitoonsa isompia kuluja, kuten esimerkiksi läppärin, jota he yritystoiminnan pyörittämiseen käyttävät. Heille tehdään myös alv-ilmoitukset sekä elinkeinotoiminnan veroilmoitus Verohallinnon ohjeistuksien mukaisesti. Heidän on myös mahdollista saada alv-alarajahuojennus, jos laskutus jää vuodessa alle 30 000 euroon.

OP Kevytyrittäjä Y-tunnukseton on entistä kevyempi versio yritystoimintaan, joka sopii hyvin tilanteeseen, jossa käyttäjä haluaa testata omaa yritysideaansa. Y-tunnukseton-palvelu soveltuu satunnaisten lisätulojen laskuttamiseen työn, opiskelun tai työttömyystuen ohella. Tutustu tarkemmin Y-tunnuksettoman ja OP Kevytyrittäjän palvelun eroihin Y-tunnukseton-sivulla

Jos et myöskään halua perustaa omaa Y-tunnusta, tämä palvelu kuin tehty sinulle. Voit laskuttaa satunnaisia keikkoja tai mikään ei estä sinua tekemästä myös säännöllisempää laskutusta. Kaikesta voit päättää itse. Jos huomaat, että asiakasmääräsi tai laskutuksesi kasvaa, voit aina siirtyä Y-tunnukselliseksi käyttäjäksi. Haluammekin Y-tunnuksettoman palvelun avulla rohkaista kaikkia kokeilemaan yrittäjän arkea, joka toimii samalla hyvänä ponnahduslautana kohti oikeaa yrittäjyyttä Y-tunnuksen suomilla verohyödyillä.

Lue lisää