Kuka on kevytyrittäjä?
(Ilman Y-tunnusta)

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä Y-tunnukseton käyttäjille.

Kevytyrittäjä on henkilö, joka haluaa toimia yrittäjänä ilman omaa Y-tunnusta ja yrittäjän vastuita veroilmoituksistaan tai alvien maksuista. Hänellä on kuitenkin yrittäjän vapaudet. Hän voi päättää milloin tekee töitä, missä tekee töitä ja mitä töitä hän tekee. Kevytyrittäjä voi olla henkilö, joka haluaa kokeilla potentiaalista yritysideaa tai hän voi olla henkilö, kenellä on yrittäjäkokemusta jo kymmenien vuosien ajalta.

Kevytyrittäjä etsii itse toimeksiantajan ja laskuttaa tehdyn työn laskutuspalvelun kautta. Hänen ei tarvitse huolehtia kuin työkeikan onnistumisesta, kaikki muu hoituu laskutuspalvelun toimesta. Esimerkiksi veroasiat, laskujen lähettäminen, laskujen seuranta, palkanmaksu ja monet muut asiat hoituvat laskutusyrityksen kautta.

Eri tahot määrittelevät kevytyrittäjiä eri tavalla. Verotuksen ja kirjanpidon näkökulmasta kevytyrittäjä on palkansaaja. Kun taas työeläkeyhtiöt pitävät kevytyrittäjiä yrittäjinä. Kevytyrittäjä ei ole virallinen yritysmuoto, vaan kyseessä on kuvaava markkinointitermi itsensä työllistävälle henkilölle.

Lue lisää