Miten minulle tilitettävät summat muodostuvat?

Asiakkailtasi vastaanotetuista maksuista pidätetään ennakkoverot, arvonlisäverot ja palvelumaksu.

Ennakkovero

Palvelumme pidättää ilmoittamasi veroprosentin mukaan asiakkaidesi maksamista laskuistasi rahaa ennakkoveron maksamista varten verokauden päätteeksi. Voit aina päivittää veroprosenttiasi palvelussa tarpeen mukaan. Palvelumme huolehtii automaattisesti yrityksesi veroilmoitukset ja maksut puolestasi.

Arvonlisävero

Kaikki palvelun käyttäjät haetaan vapaaehtoisesti arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jonka johdosta kaikkiin laskuihin tulee lisätä arvonlisävero, ellei kyseessä ole arvonlisäverosta vapautettu toimiala. Jokaisesta asiakkaasi maksamasta laskusta pidätetään arvonlisävero asiakasvaratilille odottamaan verokauden loppua.

Jos verokauden päätteeksi laskutuksesi jää alle 15 000 €, et tuolloin ole arvonlisäverovelvollinen ja kaikki sinun arvonlisäverot palautetaan automaattisesti sinulle.

Laskutuksen ollessa 15 000 - 30 000 €, olet oikeutettu arvonlisäveron alarajahuojennukseen, jonka avulla saat pitää osan arvonlisäveroista. Palvelumme tekee automaattisesti arvonlisäveroon liittyvät ilmoitukset ja maksut puolestasi. Lisätietoa alarajahuojennuksesta löytyy artikkelistamme Mikä on arvonlisäveron alarajahuojennus?

Huomioithan että jos yrityksesi tilikausi on pidempi tai lyhyempi kuin 12 kuukautta, tilikauden liikevaihto muunnetaan vastaamaan 12 kuukauden liikevaihtoa. Tämä tehdään kertomalla huojennukseen oikeuttava liikevaihto luvulla 12 ja jakamalla näin saatu luku tilikauden kuukausien lukumäärällä. Kuukausiksi lasketaan täydet kalenterikuukaudet. Näissä tilanteissa huojennukseen oikeutettava liikevaihto lasketaan suhteutetulla tilikauden pituudella.

Palvelumaksu

Veloitamme 5 % + alv palvelumaksun myyntisi arvonlisäverottomasta summasta. Koska palvelumaksu on kulu yrityksellesi, se merkataan automaattisesti kirjanpitoosi menoksi.

Koska palvelumaksu on yrityksellesi kulu palvelun käytöstä, palvelumaksun summaan lisätään luonnollisesti palveluiden arvonlisävero 24 %. Tämän johdosta myös palvelumaksun arvonlisäverot menevät vähennyskelpoisiksi kirjanpitoosi.

Lue lisää