Tietojen tarkistaminen OmaVero-palvelusta

Pystyt tarkistamaan Y-tunnuksesi tärkeimpiä verotustietoja, kuten verotuspäätöksiä helposti Verohallinnon ylläpitämän OmaVero -palvelun kautta. Voit esimerkiksi nähdä Y-tunnuksen veroilmoituksen ja kuinka paljon alv-huojennusta sinulle on maksettu edellisen vuoden liikevaihdosta.

OP Kevytyrittäjä -palvelu ilmoittaa Verohallintoon automaattisesti seuraavat tiedot Y-tunnuksesi liiketoiminnasta:

  • Y-tunnuksen veroilmoitus
  • Alv-ilmoitus
  • Alv-huojennuksen automaattinen hakeminen, jos liikevaihto ei ylitä 30 000 euroa. Kaikki nämä ovat nähtävissä Verohallinnon ylläpitämässä OmaVero -palvelussa.

Nämä kaikki tiedot voi tarkistaa Omavero -palvelusta. Teemme veroilmoitukset kerran vuodessa, joten voit tarkastella palvelusta aina edellisen kalenterivuoden tietoja.

OmaVero -palvelun käyttäminen

Pääset tarkastelemaan Y-tunnuksen tietoja kirjautumalla Omaveroon:

  • Mene OmaVeroon osoitteessa www.vero.fi/omavero
  • Klikkaa "kirjaudu sisään" nappia ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi
  • Kun pääset palvelun etusivulle, niin valitse "asioi yrityksen puolesta", pääset silloin tarkastelemaan vain Y-tunnuksesi tietoja

Vuoden 2023 alv-kertymän tarkistaminen

Kun olet tehnyt liikevaihtoa vuoden 2023 aikana, voit nähdä Y-tunnuksesi alv-kertymän. Nämä tiedot päivittyvät kohtaan suoritetut maksut ja palautukset.

Omavero näkymä suoritetuista maksuista ja palautuksista.

Huomasitko jotain poikkeavaa? - Ole yhteydessä meihin!

Teemme kaikki Y-tunnuksen veroilmoitukset puolestasi, joten jos huomaat jotain poikkeavaa tiedoissasi niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyydämme huomioimaan, että tietoja ei tule muuttaa itse vaan me autamme sinua. Olemme myös tarvittaessa yhteydessä Verohallintoon puolestasi.

Lue lisää