Miksi OP Kevytyrittäjä -tulot ja menot eivät näy esitäytetyllä veroilmoituksella?

Esitäytetty veroilmoitus jaetaan jokaiselle verovelvolliselle maaliskuun alussa kirjeenä sekä vero.fi/omavero -palvelussa. Ilmoituksessa on listattuna ansio- ja pääomatulot sekä vähennykset tulolajeittain edelliseltä vuodelta.

Lopulliset tiedot ja veronpalautuksen määrä näkyvät myöhemmin verotuspäätöksellä

OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta laskutetut tulot ja vähennykset eivät välttämättä näy vielä esitäytetyllä veroilmoituksella.

Kaikki Y-tunnuksen tulot ja menot ilmoitetaan palvelun kautta elinkeinotoiminnan veroilmoitukselle (5-lomake). Toimitamme ilmoituksen aina eräpäivään mennessä, yleensä maaliskuun aikana. Tämän vuoksi tiedot eivät välttämättä ehdi vielä vuoden alussa tulevalle esitäytetylle veroilmoitukselle.

Tiedot tulevat aina näkyviin lopulliseen verotuspäätökseen, minkä saat myöhemmin keväällä. Lopullisessa verotuspäätöksessä näkyy siis kaikki edellisen vuoden ansiotulot, pääomatulot ja Y-tunnuksen tulot sekä näihin liittyvät vähennykset.

Älä lisää Y-tunnuksen tuloja esitäytetylle veroilmoitukselle

Tarkista aina esitäytetty veroilmoitus ansiotulojen ja pääomatulojen osalta ja tee niihin tarpeen vaatiessa korjauksia tai lisäyksiä. Saat apua esitäytetyn veroilmoituksen täyttämiseen Verohallinnosta osoitteesta www.vero.fi.

HUOM! YEL-vakuutus on ainoa Y-tunnukseesi liittyvä kulu, jonka voi vähentää esitäytetyllä veroilmoituksella. Tee YEL-vakuutuksesta vähennys ainoastaan silloin, jos et ole lisännyt YEL-vakuutusta menoksi OP Kevytyrittäjä -käyttäjätililläsi.

Et siis voi lisätä vähennystä YEL-vakuutuksesta esitäytetylle veroilmoitukselle, jos olet lisännyt sen vähennykseksi "Meno" -välilehdellä palvelussamme. Voit tarkistaa käyttäjätililtäsi oletko lisännyt YEL-vakuutuksesta menon kohdasta "kirjanpito" ja valitsemalla tilikaudeksi oikean vuoden.

Lue lisää elinkeinonharjoittajan veroilmoituksesta ja katso ohjeet, kuinka voit ladata sen itsellesi OmaVerosta.

Lue lisää