Mikä on lisäennakko?

Lisäennakko on tapa maksaa ennakkoverot Verohallinnolle. OP Kevytyrittäjä -palvelu hakee yli 170 € ennakkoverokertymälle lisäennakon ja maksaa sen tammikuussa. Jos ennakkoveroja ei ole lainkaan tai määrä on alle 170 €, emme hae lisäennakkoa. Palautamme mahdolliset ennakkoverot takaisin käyttäjälle, jos emme voi maksaa veroja lisäennakkona Verohallintoon.

Sinulle palvelumme käyttäjänä tämä ennakko koostuu edellisen tilikauden aikana toteutuneesta laskuistasi kerätyistä ennakkoveroista.

Mitä lisäennakko tarkoittaa OP Kevytyrittäjän käyttäjälle?

Haemme käyttäjillemme lisäennakon edeltävälle tilikaudelle takautuvasti ja Verohallinto lähettää tästä tilikauden jälkeen tammikuussa ilmoituksen otsikolla "Päätös ennakkoverosta 2023".

Sinun ei tarvitse reagoida lisäennakkoon tai Verohallinnon ilmoitukseen ollenkaan, jos saat edellä mainitun kirjeen. Hoidamme siinä mainitun maksun kokonaisuudessaan puolestasi ja maksamme lisäennakon Verohallintoon. Ilmoitamme tehdystä toimenpiteistä myös sähköpostitse ja tekstiviestitse.

Kun lisäennakkoa on haettu, niin Verohallinto lähettää jokaiselle käyttäjällemme erillisen päätöksen. Mukana tulee myös lasku, jota ei tarvitse maksaa. Maksamme laskun puolestasi, sillä se koostuu edellisen vuoden aikana kerätyistä ennakoista.

Miltä lisäennakkopäätös ja lasku näyttävät?

Jos vastaanottamastasi kirjeestä löytyvät seuraavat tiedot, niin kyseessä on hakemamme ja maksamamme lisäennakkopäätös.

  • Otsikkona "Päätös ennakkoverosta 2023"
  • Kohdassa "Vuodelle 2023 kohdistuva ennakkovero on yhteensä" on merkittynä summa, jonka näet käyttäjätililtäsi Laskut-sivulta. Valitse tilikausi 2023 ja vertaa Ennakkoverot -kohdassa ilmoitettua summaa päätöksessä näkyvään summaan. Huom. jos olet saanut ennakkoveroja takaisin jo aiemmin tai sinulla on verovelkaa, summa ei välttämättä täsmää.

Jos nämä kaksi löytyvät vastaanottamastasi kirjeestä, Verohallinnon kirje ei aiheuta sinulle mitään toimenpiteitä, sinun ei siis tarvitse maksaa tätä itse. OP Kevytyrittäjä on maksanut sen puolestasi verokertymälläsi.

Ylempänä esimerkkiyrittäjän vuonna 2020 vastaanottaman lisäennakkopäätöksen ensimmäinen sivu. Vuonna 2023 jaettava päätös on ulkonäöltään tätä kirjettä vastaava. Kirje ei vaatinut yrittäjältä toimia.

Tämä esimerkkiyrittäjän vuonna 2019 vastaanottama lisäennakkolasku on jo maksettu OP Kevytyrittäjän toimesta ennen kirjeen postittamista. Sitä ei siis tarvitse enää maksaa.

Ehdin jo maksamaan lisäennakon itse, mitä teen?

Verohallinto palauttaa liikasuoritukset noin viikon kuluttua Verohallinnolle ilmoitettuun tilinumeroon, jos maksu ei kohdistu avoimeen saatavaan, esimerkiksi verovelkaan tai erääntyneeseen veroon. Jos ylimääräinen maksu ei palaudu tilillesi kohtuullisen ajan kuluessa, ole yhteydessä suoraan Verohallintoon.

Voinko tarkistaa jostain, että lisäennakko on maksettu?

Maksettu lisäennakko näkyy myös vero.fi/omavero -palvelussa viimeistään laskun eräpäivänä. Voit tarvittaessa käydä tarkistamassa OmaVerosta kaikki yrityksesi veroasiat yhdestä paikasta.

Milloin lisäennakkoa ei haeta yrittäjälle?

Huom! Lisäennakko haetaan vain jos laskutuksestasi on kerätty ennakkoveroa vähintään 170 €. Jos ennakkoveron määrä on alle 170 euroa, niin palautamme summan tilillesi emmekä hae lisäennakkoa. Alle 170 € lisäennakkoa ei voi hakea Verohallinnolta.

Lue lisää