Taksiyrittäjänä toimiminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

OP Kevytyrittäjä -palvelu on laskutuksen ja kirjanpidon kokonaispaketti itsensä työllistäville. Yleensä palvelun käyttäjät laskuttavat työstään, mutta esimerkiksi taksiyrittäjien tulot saattavat tulla välityspalvelun kautta suoraan omalle tilille. Alla on kerätty vinkkejä OP Kevytyrittäjä -palvelun käytöstä taksiyrittäjille.

Myynnin kirjaukset ja verotus

Tyypillisesti taksivälityspalvelut maksavat tulot suoraan omalle tilillesi viikoittain tai kuukausittain. Tässä yhteydessä saat myös tuloraportin, joka tulee säilyttää itsellä tallessa.

OP Kevytyrittäjä -palveluun tulot voi syöttää kätevästi Käteistilitys -osion kautta. Ohjeita seuraamalla saat tehtyä tilisiirron asiakasvaratilillemme, jolloin teemme tarvittavat vähennykset ja lisäämme tulon kirjanpitoosi. Muistathan, että taksipalveluiden alv-kanta on 10 %.

Matkakulut ja verovähennykset

Palvelumme sopii niille kuljettajille, joilla yritystoiminnan ajojen osuus on korkeintaan 50 % vuoden kokonaiskilometreistä. Tällöin auto katsotaan yksityisomaisuudeksi ja saat vähennykset suoraan ajettujen kilometrien mukaan.

Työajoista on pidettävä ajopäiväkirjaa itsellä. Voit ladata meiltä valmiin excel ajopäiväkirjapohjan, tai voit halutessasi käyttää myös vaihtoehtoista tapaa, kuten kolmannen osapuolen sovellusta tai perinteistä kirjakaupasta saatavaa ajopäiväkirjavihkoa.

Lataa ajopäivärkija excel

Näin viemme tiedon veroilmoitukselle ja saat lisävähennyksen ajettujen kilometrien mukaan. Vuonna 2024 korvaus on 0,57 € / km. Mitään muita autoon liittyviä kustannuksia ei tarvitse eikä tule lisätä, kilometrit riittävät.

Näiden tietojen pohjalta pidämme yllä kirjanpitoa ja teemme tarvittavat veroilmoitukset ja -maksut. Sinä voit keskittyä ajamiseen!

Lue lisää