Taksiyrittäjänä toimiminen

OP Kevytyrittäjä -palvelu on laskutuksen ja kirjanpidon kokonaispaketti itsensä työllistäville. Yleensä palvelun käyttäjät laskuttavat työstään, mutta esimerkiksi taksiyrittäjien tulot saattavat tulla välityspalvelun kautta suoraan omalle tilille. Alla on kerätty vinkkejä OP Kevytyrittäjä -palvelun käytöstä taksiyrittäjille.

Myynnin kirjaukset ja verotus

Tyypillisesti taksivälityspalvelut maksavat tulot suoraan omalle tilillesi viikoittain tai kuukausittain. Tässä yhteydessä saat myös tuloraportin, joka tulee säilyttää itsellä tallessa.

OP Kevytyrittäjä -palveluun tulot voi syöttää kätevästi Käteistilitys -osion kautta. Ohjeita seuraamalla saat tehtyä tilisiirron asiakasvaratilillemme, jolloin teemme tarvittavat vähennykset ja lisäämme tulon kirjanpitoosi. Muistathan, että taksipalveluiden alv-kanta on 10 %.

Matkakulut ja verovähennykset

Palvelumme sopii niille kuljettajille, joilla yritystoiminnan ajojen osuus on korkeintaan 50 % vuoden kokonaiskilometreistä. Tällöin auto katsotaan yksityisomaisuudeksi ja saat vähennykset suoraan ajettujen kilometrien mukaan.

OP Kevytyrittäjä -palvelussa voit syöttää kilometrit Matkakulut -osion kautta. Näin viemme tiedon automaattisesti veroilmoitukselle ja saat lisävähennyksen ajettujen kilometrien mukaan. Vuonna 2021 korvaus on 0,44 € / km. Mitään muita autoon liittyviä kustannuksia ei tarvitse eikä tule lisätä, kilometrit riittää. Kätevää!

Näiden tietojen pohjalta pidämme yllä kirjanpitoa ja teemme tarvittavat veroilmoitukset ja -maksut. Sinä voit keskittyä ajamiseen!

Lue lisää