Yrityslaina ja laskurahoitus

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

Yrityslainaa, eli Y-tunnuksellesi myönnettyä luotto- tai lainatuotetta ei voi käsitellä kirjanpidossamme, eikä sitä voi vähentää kirjanpidossa, vaikka kyseessä olisi muutoin vähennyskelpoinen kulu. Palvelumme tekee yhdenkertaisen, maksuperusteisen kirjanpidon, joka on liian kevyt yrityslainan käsittelyyn.

Mikäli tarvitset yrityksellesi rahoitusta esimerkiksi investointeja varten, palvelumme ei sovellu käyttöösi.

Laskujen rahoitus eli laskujen myynti rahoitusyhtiölle

Laskujen myynti rahoitusyhtiölle voi tuoda nopeutusta maksuihin ja helpottaa yrityksesi kassavirtaa. Kirjanpidon näkökulmasta, laskurahoitus on sallittu tilanteissa, jossa rahoitusyhtiö kantaa vastuun loppuasiakkaan maksukyvystä eli lasku myydään lopullisesti rahoitusyhtiölle.

Toinen yleinen tapa laskurahoitukselle on pyytää laskua, eli myyntisaatavaa vastaan luottoa. Tässä tapauksessa vastuu loppuasiakkaan maksukyvystä on edelleen sinulla. Tämä menettely ei onnistu palvelussamme, sillä kirjanpito on liian kevyt velan käsittelyyn.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos olet tekemässä laskurahoitussopimusta

Kerro meille chat-asiakaspalvelussa, mikäli olet ottamassa laskurahoitusta käyttöösi tai olet myymässä laskusi rahoitusyhtiölle. Selvitämme mahdollisuutesi käyttää laskurahoitusta asiakkaanamme.

Lue lisää