Paljonko minun tulee antaa maksuaikaa laskulleni?

Tämä artikkeli on tarkoitettu OP Kevytyrittäjä (Y-tunnuksellinen) käyttäjille.

Kun laskutat yritystä tai yksityishenkilöä, laskutuksessa on erilaisia pelisääntöjä. Paras neuvomme on sopia aina laskutusehdot suoraan asiakkaan kanssa ennen sopimusta tai viimeistään ennen laskun lähetystä, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja selvittelyiltä.

Laskulle voi valita eräpäivän seuraavilla ehdoilla:

Yksityishenkilöä laskuttaessa maksuaika on minimissään 14 päivää ja korkeintaan 90 päivää. Voitte kuitenkin yhdessä asiakkaan kanssa sopia lyhyemmästä tai pidemmästä maksuajasta. Laskun voi maksaa heti, kun se on lähetetty asiakkaalle, eräpäivästä huolimatta.

Yritystä laskuttaessa maksuaika voi olla lain mukaan 1-30 päivää, mutta laskulle voi laittaa palvelussamme korkeintaan 90 päivää maksuaikaa, jos siitä on erikseen sovittu kirjallisesti molempien osapuolten välillä. Yksipuolinen sopimus ei siis riitä yli 30 päivän maksuajan omaavalle laskutukselle.

Sovi siis aina laskun vastaanottajan kanssa eräpäivästä. Huomaa myös, että laskun voi maksaa myös ennen eräpäivää tai eräpäivän jälkeen, jos näin olette erikseen sopineet. Saat osuutesi laskulle maksettavasta rahasta heti, kun laskulle on maksettu suoritus.

Voit vaihtaa eräpäivän laskun luomisen yhteydessä. Klikkaa eräpäivävalikkoa ja valitse asiakkaasi kanssa sopima eräpäivä.

Lue lisää