Miten maksamaton lasku laitetaan perintään?

Mikäli asiakkaasi ei maksa laskua eräpäivään mennessä, voit lähettää asiakkaallesi muistutuslaskun maksumuistutuksen kolmen arkipäivän kuluessa eräpäivästä. Suosittelemme olemaan aina yhteydessä suoraan asiakkaaseen ja tiedustella, mistä maksun myöhästyminen johtuu. Myöhästymiselle voi olla inhimillinen syy, kuten ongelmia verkkolaskun saapumisessa tai silkasta unohduksesta. On hyvien tapojen mukaista sopia maksusta asiakkaan kanssa ennen perintätoimia.

Sinulla on oikeus siirtää lasku perintään, kun seuraavat edellytykset täyttyvät maksamattomalle laskulle:

  • Laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä
  • Olet lähettänyt muistutuslaskun ja sen lähetyksestä on kulunut 14 päivää
  • Asiakkaasi ei ole reklamoinut laskusta
  • Laskua ei ole hyvitetty

Voit siirtää laskun perintäyhtiön hoidettavaksi, kun yllä olevat kohdat täyttyvät.

Huomioi hyvä perintätapa ja säilytä asiakassuhteesi tulevaisuudessa

Hyvän perintätavan mukaisesti perinnän voi aloittaa, jos maksumuistutusta ei ole maksettu 14 päivän sisällä lähetyshetkestä. Ole aina ensin yhteydessä asiakkaaseen ennen perintätoimia ja pyri sopimaan maksusta. Selvitä asiakkaaltasi, onko hän maksanut laskua pyytämällä häneltä maksutositetta maksusta. Jos asiakkaasi on maksanut laskun, mutta sinulla ei näy suoritusta, ole yhteydessä chat-asiakaspalveluumme.

Lowell Pikaperintä -palvelu hoitaa perinnän ammattimaisesti ilman riskejä

OP Kevytyrittäjän yhteistyökumppani perintäasioissa on Lowell Pikaperintä -palvelu. Palvelu on tarkoitettu yrittäjille, joilla on yksittäisiä tai toistuvia perintätarpeita. Perintäkumppani hoitaa perintäasiat helposti ilman aloitusmaksuja.

Voit siirtää erääntyneen laskun Lowell Pikaperintään täyttämällä yhteydenottolomakkeen Pikaperintä-sivulla. OP Kevytyrittäjät saavat alennusta perintäkumppanin palveluista.

Tutustu Lowell Pikaperintään

Sain laskun perittyä onnistuneesti, miten saan tulon kirjanpitoon?

Tilanteissa, jossa perintäyhtiö perii asiakkaasi maksun ja tilittää sen asiakasvaratilillemme, ole yhteydessä chat-asiakaspalveluumme, kun olet saanut perintäraportin. Saamme kohdistettua maksun avoimelle laskullesi, jos se ei ole kohdistunut suoraan perintäyhtiön toimesta.

Mikäli perintäyhtiö maksaa perityn summan suoraan sinun tilillesi, sinun tulee maksaa itse tekemäsi lasku koko laskun loppusummalla, jotta tulosta tulee vähennettyä verot ja maksut sekä tulo kirjautuu kirjanpitoosi. Älä siis vähennä perintäyhtiön provisiota tilityksestä, vaan lisää se menona palveluun. Näin maksat loppujen lopuksi vain saadusta tulosta tuloveroa.

Lue lisää