Tietoa ukrainalaisille kevytyrittäjyydestä

OP Kevytyrittäjä -palvelu on sähköinen tilitoimistopalvelu, jonka avulla voit laskuttaa omasta työstä Y-tunnuksella eli yrittäjänä. Rekisteröimme aina Y-tunnuksen veloituksetta puolestasi, jolloin saat kauttamme helpoimman tavan työllistyä yrittäjänä. OP Kevytyrittäjä hoitaa kirjanpidon ja pakolliset paperityöt puolestasi.

Palveluumme voi liittyä, kun on:

Lisätietoa verkkopankkitunnuksista ukrainalaisille

Ukrainalaisten on mahdollista saada Osuuspankin verkkopankkitunnukset, mutta ne eivät suoraan oikeuta palveluumme rekisteröitymistä rajoitetun käyttöoikeuden vuoksi.

Palvelumme rekisteröityminen vaatii ETA-alueella tai Suomessa myönnettyä henkilöllisuustodistusta (passi tai henkilökortti). Pelkällä Ukrainan passilla ei valitettavasti voida myöntää vahvan tunnistautumisen välinettä, joka on palvelumme rekisteröitymisen ehto.

Palvelumme huolehtii puolestasi:

Palvelumme rajoitteet ja ominaisuudet Suomeen muuttaneille

Palvelumme käyttöliittymä on toistaiseksi saatavilla vain suomen kielellä, kuitenkin useat palvelumme asiakkaat käyttävät OP Kevytyrittäjää sujuvasti selaimen käännössovelluksella, kuten esim. Google Translatella.

Asiakaspalvelumme auttaa suomeksi ja englanniksi arkisin klo 8–16 välisenä aikana yrittäjyyteen ja palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Avaa chat-asiakaspalvelu.

Palvelumme kautta voit laskuttaa vain Suomessa. Ulkomaanlaskutus ei ole mahdollista palvelumme asiakkaana. Mikäli et ole varma, olisiko toimintasi ulkomaanmyyntiä vai ei, ole yhteydessä asiantuntijoihimme, niin selvitämme tilanteen.

OP kevytyrittäjä -palvelu on suunnattu vain yksinyrittäjille, joilla ei ole työntekijöitä. Emme voi käsitellä työntekijöiden palkkoja, kuitenkin voit hankkia apuvoimia alihankintana eli ostaa palveluita ja tuotteita toiselta yrittäjältä.

Lassi kevytyrittäjyys kumppanuusetu
"Haluamme tehdä ukrainalaisten ja muiden Suomeen muuttaneiden oman työn laskuttamisesta aidosti helpompaa ja yhteistyö Uusyrityskeskuksien kanssa tuntuu luonnolliselta tavalta edistää sitä. Koemme, että tästä yhteistyöstä on hyötyä eniten yrittäjille itselleen." - Lassi Leppänen, Asiantuntija, OP Kevytyrittäjä

Miten OP Kevytyrittäjä toimii?

Ohjeet palvelumme käyttöönottoon

1. Hanki itsellesi ETA-alueen passi tai henkilökortti

ETA-alueen passilla tai henkilökortilla saat itsellesi avattua pankkitunnukset esimerkiksi Osuuspankista, jotka toimivat sähköisen tunnistautumisen välineenä digitaalisiin palveluihin.

2. Liity OP Kevytyrittäjä -palveluun sivun lopussa olevan linkin kautta

Lähettämäsi laskut ja saamasi maksut kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon. Voit myös lisätä liiketoimintaasi liittyviä menoja, vähennämme ne automaattisesti liiketoimintasi verotuksessa.

Seuraa rekisteröitymispolkua OP Kevytyrittäjä -palvelussa ja toimi ohjeiden mukaisesti.

3. Tuliko mutkia matkaan tai tarvitset apua? Ota yhteyttä Chat-asiakaspalveluun OP Kevytyrittäjä -palveluun kirjautuneena

Voit lähettää meille viestiä koska tahansa, ja vastaamme arkisin klo 8–16 välisenä aikana.

Chat-ikkuna aukeaa oikeasta alareunan Chat-kuvakkeesta. Palvelemme suomeksi tai englanniksi

4. Lähetä ensimmäinen laskusi kohdasta Uusi lasku

Voit aloittaa laskutuksen OP Kevytyrittäjänä heti rekisteröitymisen jälkeen.

Yrityksen perustaminen suoraan PRH:n kautta (Suomen patentti- ja rekisterihallitus)

Y-tunnuksen voi myös perustaa PRH:n sivujen kautta, jos haluat hoitaa kirjanpidon itse tai käyttää siihen tilitoimistoa tai kirjanpitäjää.

Ukrainasta tulleet henkilöt voivat perustaa Y-tunnuksen, kun heillä on Maahanmuuttoviraston päätös tilapäisestä suojelusta. Ilmottautumiseen tarvitaan suomalainen henkilötunnus, joka tulee Maahanmuuttoviraston päätöksen myötä.

Aloita jo tänään, saat Y-tunnuksen veloituksetta!

Ryhdy OP Kevytyrittäjäksi
Lue lisää OP Kevytyrittäjyydestä