Ota yhteyttä

Yrittäjän oppaat

Haluamme helpottaa uusien yrittäjien tai yrittäjäksi aikovien polkua. Yrityksen perustamisen pitäisi olla mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa, eritoten kevytyrittäjille.

OP Kevytyrittäjänä ryhdyt yrittäjäksi kevyesti, ja tienaat 20 % enemmän kuin jos laskuttaisit palkansaajana. OP Kevytyrittäjänä voit keskittyä siihen, mitä oikeasti haluatkin tehdä, oli se sitten vaikkapa dj:nä levyjen pyörittäminen, konsultointi tai koiran trimmaus. Paperityöt, laskutus, veroilmoitus ja kirjanpito hoituvat puolestasi. Jos kuitenkin harkitset toiminimen perustamista, olemme koonneet sinulle yrittäjyyden oppaita, joiden toivomme auttavan matkaasi yrittäjänä.

Minustako yrittäjä?

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Monet asiat askarruttavat kevytyrittäjäksi aikovaa liikeideasta rahoitukseen. Tutustu oppaaseen ja ota kevytyrittäjyys haltuun!

Toiminimi ja toiminimen perustaminen

Kevytyrittäjyys on loistava tapa kokeilla yrittäjyyttä pienemmässä mittakaavassa – kevyesti. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa perustaa toiminimi, lue tämä!

Toiminimen kirjanpito ja laskutus

Kevytyrittäjyys on helppo tie yrittäjyyteen ilman huolta laskutuksesta ja kirjanpidosta, mutta toiminimellä yrittäessä nämä tulee osata. Lue oppaamme.

Toiminimen verotus

Kevytyrittäjyys on kevyt tapa kokeilla yrittäjyyttä pienemmässä mittakaavassa. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa toiminimi ja toiminimen verotus, lue lisää.

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjän työttömyysturva on tärkeä aihe, josta jokaisen yrittäjän tulisi olla perillä. Lue lisää aiheesta tästä.

YEL-vakuutus

Yrittäjän eläkevakuutus on lähtökohtaisesti pakollinen vakuutus, joten sen ominaisuuksista on hyvä olla tietoinen. Lue lisää siitä ja muista vakuutuksista tästä.

Sivutoiminen yrittäjyys

Sivutoimisena yrittäjänä voi kokeilla siipiään yrittäjän maailmassa. Kevytyrittäjyys on näppärin keino ryhtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Lue lisää.

Toiminimen palkka

Kiinnostaako, miten toiminimen palkka muodostuu käytännössä? Lue toiminimen palkasta täältä.