Yrittäjän oppaat

Haluamme helpottaa uusien yrittäjien tai yrittäjäksi aikovien polkua. Yrityksen perustamisen pitäisi olla mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa, eritoten kevytyrittäjille.

OP Kevytyrittäjänä ryhdyt yrittäjäksi kevyesti, ja tienaat 20 % enemmän kuin jos laskuttaisit palkansaajana. OP Kevytyrittäjänä voit keskittyä siihen, mitä oikeasti haluatkin tehdä, oli se sitten vaikkapa dj:nä levyjen pyörittäminen, konsultointi tai koiran trimmaus. Paperityöt, laskutus, veroilmoitus ja kirjanpito hoituvat puolestasi. Jos kuitenkin harkitset toiminimen perustamista itse, olemme koonneet sinulle yrittäjyyden oppaita, joiden toivomme auttavan matkaasi yrittäjänä.

Yleinen alv-kanta muuttuu 1.9. 24 % → 25,5 %

26.6.2024

Yleisimpien tavaroiden ja palveluiden alv-kanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9. – Lue artikkelista syksyllä tapahtuvan alv-muutoksen vaikutukset yrittäjälle.

Alv-alarajahuojennus poistuu 1.1.2025 – lue alarajahuojennuksen muutoksesta

11.6.2024

Alv-alarajahuojennus poistuu – Kokosimme artikkeliin vuonna 2025 alkaen tapahtuvan lakimuutoksen vaikutukset kevytyrittäjälle.

YEL-vakuutus vuonna 2024 – kaikki YEL-uudistuksesta

5.3.2024

Mietityttääkö YEL-vakuutus? Kokosimme artikkeliin vuoden 2023 vakuutusuudistuksen taustat ja vaikutukset kevytyrittäjälle.

Oman työn hinnoittelu yrittäjänä

5.8.2019

Mietitkö mitä yrittäjänä sinulle jää käteen laskutuksestasi ja mitä kuluja sinun on huomioitava? Tällä oppaalla pääset kuuden askeleen verran pidemmälle ja vältät yleisimmät hinnoitteluvirheet laskutuksessa.

Kenelle OP Kevytyrittäjä sopii?

17.4.2019

Onko kevytyrittäjyys juuri sinun juttusi? Mihin elämäntilanteisiin OP Kevytyrittäjä sopii? Entä kevytyrittäjyys työttömyysuhan alla? Tässä artikkelissa vastaamme juuri näihin kysymyksiin.

Minustako kevytyrittäjä?

1.1.2019

Pohditko kevytyrittäjyyttä? Tässä artikkelissa käymme läpi liikeidean, liiketoimintasuunnitelman ja yrityksen aloittamisen perusasiat.

Yritysmuodot

22.12.2018

Miten kevytyrittäjyys eroaa muista yritysmuodoista? Mikä yritysmuoto sopii minulle? Tähän artikkeliin on tiivistetty yritysmuotojen erot.

Toiminimen perustaminen

11.7.2020

Toiminimen perustaminen vaatii yrittäjältä hieman enemmän perehtymistä asiaan. Olemme koostaneet artikkeliin kaiken olennaisen toiminimen perustamisesta ja siihen liittyvistä haasteista ja hyödyistä. Lukemalla tämän artikkelin tiedät, kuinka toiminimi perustetaan ja osaat välttää mahdolliset sudenkuopat yrittäjyyden alkutaipaleella.

Sivutoiminen yrittäjyys

29.11.2018

Haluatko ansaita enemmän tai toteuttaa unelmiasi? Tässä oppaassa kerromme miten sivutoiminen yrittäjyys toimii.

Yrittäjän starttiraha

18.11.2018

Starttiraha antaa yrittäjälle taloudellista turvaa yritystoiminnan alkuun. Kuka starttirahaa voi saada ja paljonko on starttirahan määrä vuonna 2023? Lukaise kaikki tarvittava oppaastamme!

Toiminimen kirjanpito ja laskutus

1.11.2018

Kirjanpito ja toimiva laskutus pitävät yrityksesi käynnissä. OP Kevytyrittäjä hoitaa kuitenkin paperityöt puolestasi - voit nukkua yösi rauhassa ja keskittyä ydinosaamiseesi.

Toiminimen verotus

21.10.2018

Toiminimen verotus on erittäin tärkeää ymmärtää ja sisäistää. Lue tästä oppaasta veroasioiden perustiedot ja vinkkimme verorutiinien helpotukseen.

Toiminimen palkka

15.10.2018

Miten toiminimellä toimiva yrittäjä tai kevytyrittäjä maksaa itselleen palkkaa? Tässä oppaassa kerromme palkan ja verotuksen perusasiat.

YEL-vakuutus

4.10.2018

Mikä on YEL-vakuutus ja tarvitsenko sellaista? Tässä oppaassa kerromme YEL-vakuutuksen kriteerit, maksun suuruudet ja muita käytännön asioita.

Kevytyrittäjän työttömyysturva

9.9.2018

Tässä artikkelissa kerromme OP Kevytyrittäjän näkökulmasta työttömyyteen liittyvistä asioista.