Kenelle OP Kevytyrittäjä sopii?

Onko kevytyrittäjyys juuri sinun juttusi? Mihin elämäntilanteisiin OP Kevytyrittäjä sopii? Entä kevytyrittäjyys työttömyysuhan alla? Tässä artikkelissa vastaamme juuri näihin kysymyksiin.

Julkaistu: 17.4.2019 Kirjoittanut: OP Kevytyrittäjä -tiimi

Lyhyt vastaus otsikon kysymykseen on se, että OP Kevytyrittäjä sopii kaikille aikuisille, opiskelijasta eläkeläisiin, iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

Keräsimme alle kuitenkin muutamia kysymyksiä ja vastauksia erilaisiin elämäntilanteisiin liittyen. Löydätkö listasta juuri itsesi?

Haluatko työllistää itse itsesi?

OP Kevytyrittäjä on loistava valinta, jos haluat olla oma pomosi. Voit päättää omista töistäsi, aikatauluistasi, tuotteista ja palveluista sekä niiden tarjoamisesta haluamillesi asiakkaille.

OP Kevytyrittäjänä olet aito oikea yrittäjä ja saat itsellesi oman Y-tunnuksen.

Y-tunnus on muutakin kuin numero: se mahdollistaa täydet yrittäjyyden hyödyt kuten kulujen verovähennyksen, arvonlisäveron vähennyksen, pienimittaisesta toiminnasta aiheutuvan huojennusedun sekä paljon muuta.

Yrittäjän vapaus tuo toki myös vastuita, kuten mahdollisesti YEL-vakuutuksen sekä vastuun oman toiminnan määrätietoisesta suunnittelusta.

Haluatko lisätienestiä opiskelun tai päätoimisen työn rinnalle?

OP Kevytyrittäjyys sopii mainiosti sivutoimiseen yrittäjyyteen. Voit tehdä yrityksesi kautta töitä juuri sen verran kuin itse haluat. Mutta kuka tietää vaikka sivutoiminen yrittäjyys kasvaa täyspäiväiseksi firman pyörittämiseksi - päätös on sinun!

OP Kevytyrittäjä hoitaa puolestasi kirjanpidon ja yrittäjyyden byrokratiat.

OP Kevytyrittäjään sisältyy automaattinen kirjanpito, helppo laskutus ja tärkeimpien rutiinien, kuten alv-ilmoitusten, hoitaminen täysin sinun puolestasi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit keskittyä itse asiaan - asiakkaittesi palvelemiseen ja lisäansion tienaamiseen!

Muista kuitenkin, että liiketoiminnan kasvaessa sinun täytyy esimerkiksi arvioida YEL-vakuutuksen tarpeellisuutta. Samoin yrittäjätulosi saattaa vaikuttaa esimerkiksi saamasi opintotuen määrään.

Teetkö satunnaisia tai pieniä työkeikkoja useisiin kohteisiin?

OP Kevytyrittäjä on järkevin tapa laskuttaa omasta työstäsi. Onpa asiakkaasi sitten yritys tai yksityinen henkilö, voit työn tehtyäsi vain lähettää heille laskun suoraan OP Kevytyrittäjän verkkopalvelusta.

Yrittäjänä toimiminen selkeyttää tilannetta ja tekee asian asiakkaallesi helpoksi. Tämä puolestaan madaltaa töittesi ostamisen kynnystä.

Esimerkki

Haluat tehdä pienen remonttikeikan tutulle yksityishenkilölle. Kun olet yrittäjä, voit laskuttaa työn selkeällä laskulla, eikä asiakkaasi tarvitse selvitellä mahdollisia työnantajan velvollisuuksia tai maksuja.

Haluatko palvella asiakkaitasi netin välityksellä ympäri Suomen?

OP Kevytyrittäjä sopii mainiosti kaikenlaisiin toimialoihin. Fyysisten tuotteiden ja palveluiden lisäksi voit tarjota aineettomia palveluita, kuten vaikkapa digitaalista sisällöntuotantoa, konsultointia tai pienimuotoisen verkkokaupan kautta myytäviä tuotteita.

Voit toimittaa palvelusi ja tuotteesi täysin digitaalisesti verkon välityksellä tai vaikka postittaa ne asiakkaallesi - tällöin toiminta-alueesi on koko Suomi suoraan kotisohvaltasi.

OP Kevytyrittäjän kautta voit helposti laskuttaa missä tahansa Suomessa sijaitsevia yrityksiä tai yksityishenkilöitä. Tällä hetkellä OP Kevytyrittäjä ei tue ulkomailla sijaitsevien asiakkaiden laskutusta.

Onko sinulla entuudestaan yritys?

OP Kevytyrittäjä sopii myös olemassa oleville toiminimiyrittäjille. Kun rekisteröidyt palveluun, voit kirjata olemassa olevan Y-tunnuksesi omiin tietoihisi.

Tämän jälkeen pääset hyödyntämään kaikkia OP Kevytyrittäjän ominaisuuksia, kuten palveluun kuuluvaa laskutustoimintoa ja automaattista kirjanpitoa.

Vaikuttaako palvelun käyttäminen työttömyysturvaani?

OP Kevytyrittäjässä toimit yksityisenä elinkeinonharjoittajana ja sinulle rekisteröidään Y-tunnus. Sinusta siis tulee pää- tai sivutoiminen yrittäjä. Tämä voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.

Jos olet aikeissasi liittyä palvelun käyttäjäksi ja sinua mietityttää sen vaikutus työttömyysturvaasi, keskustele palveluun liittymisestä paikallisen TE-toimistosi kanssa ennen rekisteröitymistä.

Muista mainita TE-toimistolle, että palvelussamme toimit yksityisenä elinkeinonharjoittajana, joka on rekisteröity ennakkoperintä- ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

TE-palveluiden sivuilta löydät lisää tietoa yrittäjän työttömyysturvasta.

Olisiko aika ryhtyä yrittäjäksi?

Tunnistitko itsesi ja oman tilanteesi yltä? Jos innostuit yrittämisen mahdollisuuksista, OP Kevytyrittäjä on ehdottomasti helpoin tapa ryhtyä aidoksi yrittäjäksi, nopeasti ja suoraan verkossa.

Jos sinua jäi askarruttamaan jokin asia, tukenasi on asiantunteva asiakaspalvelu sivustoltamme löytyvän chatin kautta. Lisäksi OP Kevytyrittäjille on tarjolla puhelinneuvontaa, jonka yhteystiedot löydät kirjauduttuasi palveluun.

Ryhdy OP Kevytyrittäjäksi