Kevytyrittäjäksi opiskelun ohella

Lisätienestit ja työkokemuksen kerryttäminen ovat monelle opiskelijalle kevytyrittäjyyteen houkuttelevia tekijöitä. Kevytyrittäjäpalveluilla on kuitenkin eroja, joista kannattaa olla perillä.

Ensimmäinen askel kohti yritysidean konkretisoimista on yritysmuodon valitseminen. Suomessa harjoitettaviin yritysmuotoihin pääset tutustumaan tarkemmin yrittäjän oppaastamme. Tässä osiossa kerromme, miksi kevytyrittäjyys sopii opiskelijalle erityisen hyvin.

Millainen kevytyrittäjäpalvelu soveltuu parhaiten opiskelijalle?

Osa kevytyrittäjäpalveluista tarjoaa käyttäjilleen Y-tunnuksen, osa taas ei. OP Kevytyrittäjä -palvelussa perustamme sinulle Y-tunnuksen, jonka avulla pystyt:

Nämä eivät onnistuisi Y-tunnuksettomana kevytyrittäjänä. Siten Y-tunnus tuo mukanaan taloudellisia etuja, jotka auttavat sinua kerryttämään lisätienestejä nopeammin. Y-tunnuksen hyötyihin liittyvän byrokratian me hoidamme puolestasi, eli siitä ei koidu sinulle lisätyötä.

Yritysmuotoa valittaessa kannattaakin miettiä, miten paljon aikaa haluat ja ehdit käyttää yritystoiminnan ylläpitämiseen.

Rekisteröityminen OP Kevytyrittäjäksi

Kun olet päätynyt valitsemaan kevytyrittäjyyden yritysmuodoksesi, on aika siirtyä ajatuksen tasolta toimintaan. Palveluun rekisteröityminen on ensimmäinen askel kevytyrittäjyyden aloittamisessa.

Jotta rekisteröityminen OP Kevytyrittäjäksi on mahdollista, sinun on:

Muun pankin asiakkuus ei ole este OP Kevytyrittäjänä toimimiselle. OP Kevytyrittäjä on avoin kaikkien pankkien asiakkaille.

Yllä olevat edellytykset täytettyäsi voit aloittaa palveluun rekisteröitymisen.

Miten rekisteröityminen OP Kevytyrittäjäksi tapahtuu?

  1. Luo käyttäjätunnus
  2. Täytä yhteystietosi rekisteröitymispolussa
  3. Tunnistaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi
  4. Saat Y-tunnuksen välittömästi rekisteröitymisen yhteydessä
  5. Tee Suomi.fi valtuutus – tarvitsemme valtuudet veroasioidesi hoitoon
  6. Yrityksesi kirjataan ennakkoperintä– ja alv–rekisteriin, palvelu on käyttövalmis!

Näitä ohjeita noudattamalla olet virallisesti yrittäjä – kevyesti. Voit aloittaa lisätienestien ja työkokemuksen kerryttämisen opintojen ohella palvelussamme vaikka heti!

Tehtäväsi pähkinänkuoressa:

Tarkista täyttäväsi yllä kuvatut OP Kevytyrittäjän rekisteröitymisen edellytykset ja suorita rekisteröitymisen vaiheet 1–6. Me hoidamme loput.