Tee työtä jolla on sinulle merkitys

8 askelta aloittamiseen

Julkaistu: 21.06.2018

Anssi Kela halusi muuttaa maailmaa 1972 kappaleessaan ja me OP Kevytyrittäjillä tehtiin se:

Meistä tuli koodareita, valokuvaajia, maalareita, sairaanhoitajia, personal trainereita
Meistä tuli graafikkoja, kirvesmiehiä, muusikkoja ja tänään voidaan hetki olla kevytyrittäjiä

Nykymaailma on mahdollistanut sen, että itsensä työllistäminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Laskutuspalvelu sopii niille, jotka haluavat muuttaa kiinnostuksen kohteensa tuottavaksi toiminnaksi.

Kevytyrittäjänä ei tarvitse huolehtia minkäänlaisesta paperisodasta mistä tavallisena yrittäjänä olisit vastuussa. Kaikilla suomalaisilla on ammattitaitoa mikä kannattaa tuoda rohkeasti esille ja OP Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa siihen parhaan ratkaisun.

Seuraavan 8 askeleen avulla kerromme tarkalleen mistä on kyse. Löydät vastauksen siihen kysymykseen mikä pyörii kaikkien mielessä: Millaista on helppoakin helpompi yrittäminen?

4 asiaa mitä sinun tulee tietää

  1. Y-tunnus: Sinulla on käytössäsi Y-tunnus ja toimit yksityisenä elinkeinoharjoittajana. OP Kevytyrittäjänä saat hyödyntää verovähennykset hankinnoissa ja täysimääräisen ALV-huojennuksen, jos liikevaihto on alle 10 000 euroa vuodessa ja osittaisen ALV-huojennuksen, jos liikevaihto on alle 30 000 euroa vuodessa.
  2. Kirjanpito: Voit unohtaa stressaavat veroilmoitukset ja kimurantit paperityöt, koska hoidamme ne puolestasi. Laskutuspalvelulle jää lähettämistäsi laskuista 5% osuus arvonlisäverottomasta hinnasta. 30 000€ laskutuksen jälkeen palvelun käyttäminen on ilmaista loppuvuoden ajan.
  3. Laskutus: Pystyt helposti lähettämään laskuja asiakkaillesi palvelun kautta. Työn tarjoaminen ja laskuttaminen onnistuvat tällä hetkellä vain Suomen sisällä.
  4. Vakuutus: Yrittäjän eläkevakuutus (YEL) on otettava, jos vakuuttamisen edellytykset täyttyvät ja voit kysyä niistä tarjouksen meiltä. Voit tiedustella myös vapaaehtoisista OPn yrittäjävakuutuksista.

Tiedät nyt, että miten kätevää on toimiminen Y-tunnuksella laskutuspalvelun kautta. Seuraavaksi tunnustele osaamistasi ja tuo se näkyvästi esille.

4 vaihetta miten pääset alkuun

  1. Yritysidea: Sinulla on tietoa ja taitoa mitä haluaisit tarjota maailmalle.
  2. TE-toimisto: Jos saat opinto- tai työmarkkinatukea, niin selvitä vaikuttaako kevytyrittäjyys tukesi määrään.
  3. Rekisteröidy: Liittyminen on täysin maksutonta ja vie vain muutamia minuutteja.
  4. Osaajaprofiili: Kerro osaamisestasi ja julkaise osaajaprofiili, jonka avulla saat näkyvyyttä palvelullesi.

Onneksi olkoon! Olisit tässä vaiheessa kevytyrittäjä ja voit lähteä etsimään ensimmäistä asiakastasi!

Kevytyrittäjyys sopii siis käytännössä kenelle tahansa, joka haluaa hieman lisätienestiä alallaan. Osaajana määrittelet oman työsi arvon ja sen teetkö sitä pääasiassa kokoaikaisena vai satunnaisena keikkatyönä. Palvelu on myös siinä mielessä ponnahduslauta, että voit ylpeänä sanoa olevasi oman onnesi seppä. Keskity osaamiseesi ja anna meidän hoitaa muut asiat puolestasi.

Kun juhannussaunassa mietit sopisiko kevytyrittäjyys juuri sinulle, niin pidä mielessä, että kokon polttamisen on sanottu tuovan ihmiselle menestystä tuleviin elämän koitoksiin. ;)

Kevytmielistä keskikesän juhlaa!

juhannusnuotio

Liity OP Kevytyrittäjien joukkoon myös Facebookissa!
Löydät meidät OP Kevytyrittäjät -nimellä (suljettu ryhmä).