Liikennelupa uudistui

Miten muutos näkyy katukuvassa?

Julkaistu: 05.07.2018

Liikennepalvelulaki astui voimaan

Taksiyrittäjyyden muutokset ovat aiheuttaneet viime aikoina keskustelua mediassa, sillä liikennepalvelulain uudistukset astuivat voimaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä 2018.
Julkisen liikenteen käyttäjille tämä muutos näkyy niin, että taksia tilatessa paikalle voi saapua keltakylttisen taksin sijasta kyltitön henkilöauto tai vaikkapa pakettiauto. Hinnoittelu on myös muuttunut ja taksiliikenteen yrittäjät saavat itse päättää taksansa, mikäli kyydin hinta sopii asiakkaalle.

OP Kevytyrittäjä <3 sivutoiminen taksiyrittäjä

Me OP Kevytyrittäjässä pyrimme vastaamaan työn murroksen mukanaan tuomiin muutoksiin. Laskutuspalvelumme mahdollistaa sivutoimisen taksiyrittäjyyden niille, jotka haluavat saada lisätienestejä. Päätoimiseen taksiyrittäjyyteen on olemassa erilaisia vaihtoehtoja, mutta tämä kirjoitus keskittyy sivutoimiseen taksiyrittäjyyteen.

Niin sivutoimisella kuin päätoimisellakin taksiyrittäjällä on oltava oman Y-tunnuksen lisäksi ELY-keskuksen myöntämä taksilupa ja ajoneuvo rekisteröitynä luvanvaraiseen käyttöön. Jotta sivutoimisuus toteutuisi, ajoneuvolla tehtävät yritystoiminnan kuljetukset saavat olla korkeintaan 50% koko vuoden ajokilometreistä.

Kevytyrittäjyys nostaa suosiotaan koko ajan ja nykyisin voit toimia kevytyrittäjänä joko Y-tunnuksella tai ilman. Olitpa sitten keikkatyöläinen, opiskelija, vanhempainvapaalla, eläkkeellä tai sivutoimisesti muita töitä tekevä, niin OP Kevytyrittäjänä voit laskuttaa sivutoimiset taksiajosi helposti.

Työttömyyskään ei ole nykyisin este yritystoiminnalle. Viime aikoina on tehty lakimuutoksia, jotka helpottavat yritystoiminnan kokeilua myös työttömyystuen rinnalla. Yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuuden arvioi aina TE-toimisto, joten sinne kannattaa olla yhteydessä yritysidean kera.

Laskutuspalvelun käyttö sivutoimisena taksiyrittäjänä

OP Kevytyrittäjänä saat oman Y-tunnuksen ja palvelun kautta hoidamme puolestasi paperityöt, veroilmoitukset sekä -maksut. Palvelussamme ei ole kiinteitä kuluja, ainoastaan 5% palvelumaksu maksetuista laskuista. 30 000€ laskutuksen jälkeen palvelu on sinulle ilmainen loppuvuoden ajan.

Omalla autolla sivutoimisesti ajoja tekevä yrittäjä saa vähennettyä kilometrit yritystoiminnan verotuksessa, mikä on parhaimmillaan huomattavaa taloudellista hyötyä! Lisäksi verotuksessa voi vähentää myös muita liiketoiminnasta syntyviä kuluja.

Pysy mukana muutoksessa!

Olitpa sitten miettinyt sivutoimisena taksiyrittäjänä toimimista tai jotain muuta työllistymisen mahdollisuutta, niin tekijöistä on aina kysyntää. Työn murroksen myötä työnkuvat ja työnteon tavat muuttuvat. Oman osaamisen päivittäminen ja uuden oppiminen ovat tämän ajan välttämättömyyksiä kaikilla aloilla.

Kevytyrittäjän on hyödyllistä havainnoida ympäristön muutoksia, huomata erilaisia mahdollisuuksia sekä markkinoida omaa ammattitaitoaan. Muutoksen moottori hyrrää koko ajan eteenpäin ja on jokaisesta itsestään kiinni, pysyykö kyydissä mukana.

Liity ryhmäämme Facebookissa:
OP Kevytyrittäjät (suljettu ryhmä).

autonkuljettaja

Lisätietoja löydät Trafin ja Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta