Ketkä ovat kesätapahtumien takana?

Julkaistu: 10.08.2018

Suomi - satojen festivaalien maa

Suomen kesä tarjoaa lukuisia elämyksiä. Erilaiset tapahtumat elävöittävät alueellista kulttuuritoimintaa. On festareita, kyläjuhlia ja teatterinäytöksiä. Suomen on sanottu olevan satojen festivaalien maa.

Kesätapahtumien kirjavasta määrästä saa suuressa määrin kiittää yrityksiä ja pienyrittäjiä. Luovan alan toimijat ovat tärkeä kilpailuvaltti kaupungeille.

Luovan yrittäjyyden alat

Tapahtumat työllistävät eri alan freelancereita, pienyrittäjiä ja keikkatyöläisiä. Kaikki alkaa ideasta, mutta mistä kokonaisuus rakentuu?

Alan ammattilaiset hoitavat festivaalialueen rakennustöiden lisäksi myös purkutyöt. Sujuvan lava-, ääni-, ja valotekniikan takana ovat tekniikkavastaavat. Festivaalien ruoka- ja tuotemyyjät huolehtivat oheistarjonnasta ja keikkatyötä tekevät myös paikalle saapuvat taiteilijat ja esiintyjät.

Festivaalikansaan kuuluu myös median edustajia, kuten toimittajat, bloggaajat, video- ja valokuvaajat. Tapahtumat näkyy eri medioissa parhaimmillaan kotimaan lisäksi myös kansainvälisesti.

Festivaalit pyrkivät jatkuvasti uudistumaan ja tarjoamaan kävijöille uusia mieleenpainuvia kokemuksia. Trendit vaihtelevat vuosittain ja viime vuosina suosittuja ovat olleetkin esimerkiksi glitter-meikit ja kukkaseppeleet. Kävijöiden muuttuvat mieltymykset ja tapahtumien halu vastata niihin tarjoavatkin kekseliäälle yrittäjälle oivan mahdollisuuden oman työn tarjoamiseen.

Voisitko kenties sinä olla tarjoamassa ensi kesän kysytyintä festivaalipalvelua? Tai voisiko näissä tapahtumissa näkyminen olla hyödyllistä liiketoimintasi kannalta? Festivaalien järjestäminen on valtava kokonaisuus, jonka onnistumiseen tarvitaan monen alan ammattilaisia. On siis hyvä muistaa, että omalle osaamiselle voi löytyä kysyntää myös yllättävistä paikoista.

OP Kevytyrittäjät x Flow Festival

Festarikesä huipentuu elokuussa Helsingissä järjestettävään Flow Festivaliin. Tapahtuma on tunnettu monipuolisesta kokonaisuudestaan, jossa musiikin lisäksi on panostettu mielenkiintoisiin ruokapaikkoihin sekä näyttäviin taideinstallaatioihin. OP Loungessa voi ihailla Salla Ikosen taidetta ja ottaa kuvia kavereiden kanssa kukkaseinän edessä.

Myös OP Kevytyrittäjät on viime vuoden tapaan Flowssa mukana. Omat osaajamme tarjoavat OP Loungessa rentouttavia pää- ja hartiahierontoja ja meikkaajamme loihtivat näyttäviä ekoglittermeikkejä. Tervetuloa kokemaan kanssamme elämyksellisiä hetkiä! Löydät meidät päälavan läheisyydestä.

Ja vielä lopuksi… OP Kevytyrittäjät on yhdessä Bassoradion kanssa tehnyt sarjan videoita, joissa juontajat pääsevät kokeilemaan erilaisia ammatteja. Sarjan viimeisessä osassa pääsemme kurkkaamaan Flown valmisteluihin. Tsekkaa miten OP Lounge rakentui ja ketkä ovat sen takana.

Nähdään Flowssa!

Verkostoidu Facebookissa: OP Kevytyrittäjät (suljettu ryhmä)