Miten lisään operaattorin luottokauppasopimuksen laskun kirjanpitoon?

Saat lisättyä operaattorilta hankitun laitteen helposti liittämällä kirjanpitoon sekä laitteen oston yhteydessä toimitetun tilausvahvistuksen että kuukausittaisen osamaksulaskun. Erillinen tilausvahvistus sisältää vaaditun alv-erittelyn ja myyjän Y-tunnuksen, jonka vuoksi se on toimitettava liitteenä menoon.

Kuinka lisään Elisan/Telian kautta hankintun osamaksulaitteen menoksi kirjanpitoon?

Operaattorit toimittavat kuukausittain laskun laitteen osamaksusta ja muista mahdollisista liittymäpalveluista. Yritykselle hankittujen laitteiden osamaksut on vähennyskelpoisia sitä mukaan, kun niitä lyhentää laskujen mukaan.

Hankittujen laitteiden, kuten puhelimen tai läppärin osamaksulasku ei kuitenkaan sisällä vaadittua alv-erittelyä, joten pelkkä kuukausittainen lasku ei ole riittävä tosite kirjanpitoon. Alv-erittely on kuvattu erikseen oston yhteydessä toimitetussa tilausvahvistuksessa, joka on lisättävä menoon liitteenä. Menoksi voi tallentaa myös useamman liitetiedoston.

Lisää osamaksulaitteet näin:

  1. Lataa kuukausittainen puhelinlasku sekä laitteesi luottokauppasopimus/tilausvahvistus käyttämällesi laitteelle. Luottokauppasopimus löytyy yleensä sähköpostistasi hakemalla "Tilausvahvistus"-termillä ja operaattorin nimellä. Tarvittaessa saat sen myös operaattorisi asiakaspalvelusta, varaudu kertomaan tarkempia tilaustietoja sopimuksen löytämiseksi, kuten tilauspäivämäärää, laitetta tai sen tunnistetietoja.
  2. Uusi meno -toiminnon avulla liitä sekä kuukausilasku että luottokauppasopimus menon liitteeksi.
  3. Syötä laskun summa, päivämäärä ja lisää Selite-kenttään tieto menosta, esimerkiksi: "Yrityskäytössä olevan puhelimen osamaksulasku"
  4. Jos sinulla on useita yrityskuluja, kuten liittymiä tai muita laitteita samalla laskulla, lisää kaikki laitteet yhdelle menoriville ja lisää niiden yhteissumma.
  5. Paina lopuksi Tallenna meno -painiketta.

Tarkistamme puolestasi kaikki lisäämäsi menot kirjanpidossa ja huolehdimme, että menot ovat kirjanpitolain mukaisesti tehty. Menot pienentävät maksettavaa tuloveroa ja alvit saat tilillesi palautuksena, joten menojen lisäämisestä on sinulle rahanarvoista hyötyä.